Leírás
Élelmiszer minősítésű, 100%-os tisztaságú természetes aroma tiszta tonkabab illóolajból.
Kiegyensúlyozó, nyugtató hatású aroma marcipánra emlékeztető ízzel és illattal. Bármilyen édes süteményt, desszertet ízesíthetünk vele, de az italokat, így például a kávét is különlegessé teszi.
A tonkabab olaj kellemes, virágos és meleg hatású illatot áraszt, melynek közérzet javító hatása megfigyelhető szinte minden élethelyzetben. A kicsit marcipánra hasonlító aroma megtölti otthonunkat derűvel és örömmel. Ez az eufóriát okozó hatás a tonkabab érzéki komponensének köszönhető, hiszen az olajnak enyhe afrozidiákus hatása is van. Különösen a hideg téli hónapokban népszerű, jól keverhető naranccsal, mandarinnal, fahéjjal, levendulával, citrommal és virágkivonatokkal.
Ételek és italok fűszerezéséhez és ízesítéséhez, légterek, helyiségek illatosításához.
A tonka bab olajat a főleg Brazíliában és Venezuelában termesztett fa szárított magjaiból nyerik, az organikus termékek esetében - így a Baldini bio-aromák esetében is - a kinyeréshez alkoholt használnak.
Aromaterápiás hatásai:
- segít legyőzni a szorongást és szomorúságot,
- közérzetjavító hatású lehangoltság és depresszió esetén,
- megnyugtatja a lelket a túlstresszelt időszakokban,
- mérsékli az ideggyengeség hatásait.
Használat:
1-2 csepp bio aromát keverjük el 1 teáskanál mézben, ez elegendő 1 csésze tea ízesítéséhez. A Baldini bio aromák kiválóan alkalmasak dresszingek, édességek, sütemények fűszerezésére, ízesítésére is.
Mandulatej capuccino receptje:
2 csepp Baldini Kakaó Bio-aromát, 2 csepp Baldini Vanília Bio-aromát és 7 csepp Baldini Tonka Bio-aromát 50 ml Agave szirupba csepegtetünk és jól összekeverjük. Ebből a szirupból keverjünk fél teáskanállal a frissen főzött kávéhoz, majd öntsük fel mandulatejjel.
További felhasználási lehetőségek:
Külsőleg: a tonkabab olaj ideális masszázsolajakkal való keverésre. Harmonikusan elegyíthető számos esszenciával, mint pl. levendula, citromfű, jázmin, rózsa, vagy ylang-ylang. Ezen felül tökéletes összetevője lehet masszázsolajoknak, és fürdő termékeknek.
Természetes köménytartalma miatt a tonkabab olaj belsőleg történő felhasználása nem javasolt!
A kumarin tartalmú fűszerek használata igen elterjedt volt a múltban. Mióta fény derült rá, hogy a szintetikusan előállított köménynek káros hatásai lehetnek a májra, a természetes köményt tartalmazó olajok is hátrányos megkülönböztetésben részesültek minden alap nélkül annak ellenére, hogy ezeket gyógyításra használták éveken keresztül.
Figyelmeztetés: Az illóolajakat kevés kivételtől eltekintve ne használjuk hígítatlanul! Gyermekektől távol tartandó! Ne kerüljön szembe és nyálkahártyákra! Hűvös helyen tárolandó!
100%-os tisztaságú, bio-, és Demeter minősítésű illóolajokból készült étkezési minőségű aroma, hogy a természet eredeti ízei és illatai visszatérjenek a konyhánkba.