Leírás
A lenmagpehely rostban, olajokban és egyéb értékes tápanyagokban gazdag, vegán és vegetáriánus diétába is beilleszthető.
Vegánok és tojásra érzékenyek a lenmagpehellyel a tojást helyettesíteni tudják különböző tészták elkészítése esetén.
A lenmagpehely az emésztésünk számára kedvezőbb az egész magnál, a lenmagpehely révén szervezetünk hasznos rostokhoz, fehérjékhez, esszenciális zsírsavakhoz és ásványi anyagokhoz juthat.
Felhasználási javaslat:
Fogyasztható müzliben, joghurtban, kenyérbe sütve vagy közvetlenül, bőséges folyadékkal.
Tojás helyettesítésekor 1 evőkanál lenmagpelyhet keverjünk össze 3 evőkanál vízzel és hagyjuk pár percet állni. Amikor enyhén „kocsonyás” állagot kapunk, akkor ezt a keveréket adjuk a készülő tésztához.
özvetlen fogyasztásához bőséges folyadék bevitele szükséges ( 3 dl/ 1 ek).
Száraz, hűvös helyen tároljuk
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)
Összetevők
Allergének a termékben: nincs
Energia | 1680 kJ (444 kcal) |
Zsír | 36,5 g |
-amelyből telített zsírsavak | 7,2 g |
Szénhidrát | 7,7 g |
-amelyből cukrok | 7,7 g |
Fehérje | 22,3 g |
Só | 0,15 g |