Leírás
A barnarizs nem egy külön rizsfajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adnak ehhez a rizshez és nem is vesznek ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a barnarizsben megtalálható, a kásában is benne van. Így már nemcsak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatunk rostban gazdag, teljes értékű gabonát!
Felhasználása:
A kását alaposan keverjük el forró vízzel vagy rizsitallal, 1-2 perc után fogyasztásra kész. Natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére is felhasználható.
Összetevők
Extrudált barna rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1501 kJ/ 359 kcal |
Zsír: | 3 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,6 g |
Szénhidrát: | 73 g |
- amelyből cukor: | 0,9 g |
Fehérje: |
8 g |
Só: | 0,02 g |
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország